| Baleti2392 | Дата: Воскресенье, Вчера, 00:05 | Сообщение # 1 |
 Сержант
Статус: 
| Məni tanıyanlar bilir, mən heç vaxt "şanslı adam" olmamışam. Barmaqlarımı qızdıran, ulduzların düzülüşünə inanan və ya "bu gün mənim günümdür" deyə oturan tip deyiləm. Mənim üçün qumar oynamaq, sizə qəribə gələ bilər, amma səhər saat 9-dan axşam 5-ə qədər işlədiyim bir ofis idi. Sadəcə, ofisim kompüterimin qarşısı, alətim isə mostbet sito ufficiale idi. İlk dəfə 2018-ci ildə, Bakıda bir kafedə dostumla oturarkən eşitdim bu platformanın adını. O vaxtlar maliyyə bazarları ilə məşğul olurdum, amma qaydalarla, rəqəmlərlə və statistika ilə oynamaq mənə daha maraqlı gəlirdi. Dostum dedi: "Bax, burda qaydalar şəffafdı, ən əsası isə riyaziyyatı sevənlər üçün cənnətdi". O vaxtdan başladı bu yolçuluq. Beş ildir, mostbet mənim üçün sadəcə bir əyləncə deyil, yaşayış mənbəyidir. İlk vaxtlar çətin oldu, etiraf edim. İtkilər oldu, səhvlər oldu. Pul qazanmaq üçün bu işə girən hər kəs kimi, mən də bir neçə dəfə "alındım". Amma fərqim o idi ki, mən uduzanda da səbəbini analiz edirdim. Kimyəvi asılılıq yox, soyuq riyazi hesablama. Mostbet mənə öyrətdi ki, bu işdə uğur qazanmaq üçün ən vacib şey - emosiyaları idarə etməkdir. Mən heç vaxt "bəlkə bu dəfə şans gətirər" deyə oynamıram. Mənim üçün hər mərc, bir investisiya layihəsidir. Riski hesablayıram, ehtimalları qiymətləndirirəm, sonra addım atıram. Gülməli hadisələr də çox olub. Bir dəfə, gecə saat 3-də canlı poker turnirində idim. Rəqibim, görünür, həvəskar idi. Hər əlində all-in edirdi. Mən də səbrlə gözləyirdim. 4 saat oynadıq. Səhərə yaxın, o, bütün pulunu itirdi. Mən isə əlimdə qazanc, sakitcə yatmağa getdim. Həmin gün anladım ki, bu işdə ən böyük silah səbr və soyuqqanlılıqdır. Bir dəfə elə vəziyyət oldu ki, 3 gün dalbadal uduzdum. Adama elə gəlir ki, sistem pozulub, bəxt üz döndərib. Amma mən bilirəm ki, bu, sadəcə statistik dalğalanmadı. Əsas odur ki, bu dalğada səni aparmasın, öz strategiyana sadiq qalasan. Mostbet-də bu strategiyanı yoxlamaq üçün mükəmməl mühit var. Hər şey şəffafdı, sürətliydi, heç vaxt "niyə belə oldu?" sualı ilə qarşılaşmadım. İndi mənə dostlar tez-tez yaxınlaşıb soruşurlar: "Necə bacarırsan? Sirr nədi?" Mən gülüb deyirəm: "Sirr yoxdu, sadəcə işini bilmək lazımdı". Bəziləri düşünür ki, peşəkar oyunçu olmaq üçün mistik bir güc lazımdı. Əslində isə, sadəcə riyaziyyat, statistika və özünü idarə etmək bacarığıdı. Mostbet-də ən çox sevdiyim şey, burda heç vaxt "aldadılmaq" hissi keçirməməyimdi. Hər şey qaydalara uyğundu, ödənişlər dəqiqdi, limitlər aydındı. Mənim üçün bu, işimin təməl daşıdı. Əgər platforma etibarsız olsaydı, mən heç vaxt bu qədər vaxtımı ona həsr etməzdim. Uduşlar da olub, əlbəttə. Böyük uduşlar. Bir dəfə bir ay ərzində elə qazanc əldə etdim ki, normal işləyən adam 6 aya qazana bilməzdi. Amma ən böyük qazancım pul deyil, azadlıqdı. Öz vaxtımı özüm idarə edirəm. Heç bir boss, heç bir cədvəl yoxdu. İstədiyim vaxt oyanıram, istədiyim vaxt "işə başlayıram". Bu hiss, pulla ölçülə biləcək bir şey deyil. Əlbəttə, hər kəsə tövsiyə etmirəm bu yolu. Çünki çox adam üçün "azadlıq" sözü "nəzarətsizlik"ə çevrilir. Mən illərdi bu sistemin içindəyəm, neçə dəfə şahid olmuşam insanların hər şeyini itirməsinə. Ona görə də deyirəm: bu işə girmək istəyirsənsə, əvvəlcə öz psixologiyanı, öz iradəni sına. Əgər "bu gün uduzdum, sabah qaytararam" düşüncəsi ilə yaşayırsansa, get uzaqlaş. Mənim üçün mostbet sito ufficiale sadəcə bir ünvan deyil. Bu, mənim peşəkar inkişafımın, intizamımın və həyat tərzimin bir parçasıdı. Hər dəfə hesaba daxil olanda, bilirəm ki, burada mən iş görəcəm. Oyun oynamağa deyil, pul qazanmağa gəlirəm. Və bilirsiniz nə maraqlıdı? İllər keçdikcə, qazanmaq həvəsi yox, prosesin özündən zövq almaq gəlir. O an, mürəkkəb bir strategiyanın işlədiyini görəndə, rəqiblərin səhvlərini analiz edəndə, öz planının toxunduğunu hiss edəndə... bu, qumarın verdiyi həyəcandan daha güclü bir duyğudu. İndi düşünürəm ki, bəlkə bir gün bu işi buraxıb, tamam başqa sahəyə yönələrəm. Amma mostbet-dən aldığım təcrübəni, özümü idarə etmə bacarığımı heç nəyə dəyişmərəm. Bu, mənə təkcə pul yox, həyatın özünü də qiymətləndirməyi öyrətdi.
|
| |
| |